Vladimir Solovyov is sinds november 2017 de voorzitter van de Russische Vakbond voor Journalisten. Een organisatie die opkomt voor journalisten en andere mensen werkzaam in de media. Zelf werkte Solovyov jarenlang als journalist voor verschillende staatskanalen, waaronder televisiezenders Rusland 1 en Rusland 2. Als correspondent op de Balkan deed hij onder meer verslag van de oorlogen in Joegoslavië in de jaren negentig. In zijn kantoor in Moskou vertelt hij over zijn werk, zijn visie op het Russische persklimaat, censuur en de buitenlandse media.

Aan de Zubovskiy Boulevard in het centrum van Moskou houdt de Russische Vakbond voor Journalisten (RVJ) kantoor. Op de gevel van een grijs Sovjetgebouw dat geheel is opgetrokken uit beton, prijkt het symbool van de organisatie. De Russische vlag met het vooraanzicht van een vulpen. Een witte, plastic deur geeft toegang tot een hal met een trappenhuis waar een bewaker klappertandend in een hok naast een automatisch draaihek zit.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.