Je kunt natuurlijk gewoon gaan wandelen. Duizenden Nederlanders doen dat. Daarover zo meer. Maar eerst iets anders. Wat is journalistiek? Hoe werkt het? Wat moet je kunnen, wat moet je laten? Die vraag komt niet zomaar uit de lucht vallen, want als actieonderzoeker binnen het onderzoeksproject ‘De grenzen van de journalistiek’ is dat precies waar we antwoord op proberen te vinden. Wat is nog journalistiek en wie is een journalist in tijden van een veranderend medialandschap?

Het onderzoeksproject is een samenwerking tussen de Rijks Universiteit Groningen, Hogeschool Utrecht, A-lab en VersPers. Bij deze laatste partij maak ik onderdeel uit van een team journalistieke makers – met als voornaamste taak het opzetten van publieksparticipatie bij verschillende journalistieke projecten van Small Stream Media en daarop te reflecteren voor het Lectoraat Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek van de Hogeschool Utrecht.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.