De Ramadan is weer ten einde. Miljarden moslims vieren nu Eid al-Fitr (Suikerfeest). Dit jaar begon de Ramadanmaand in mei. In Nederland was dit een warme periode waarin de zon laat onderging. In deze maand is er lang gevast, veel langer dan in de winter. Hoe werkt dit in landen waar de zon het laatst onder gaat?

Elk jaar valt de Ramadan een paar weken eerder dan het jaar daarvoor. Een paar jaar geleden konden mensen in Nederland rond 5 uur s‘middags hun vasten al verbreken omdat het dan al donker werd. In de zomer is dat wel anders. In Nederland verbraken mensen afgelopen maand hun vasten rond 22:07 en werd er overdag ruim 19 uur gevast. In principe heb je dan voldoende tijd over om te bidden, koran te lezen en suhur, de maaltijd voor het vasten, klaar te maken.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.