Meer vrijwilligers dan ooit tevoren hebben zich aangemeld om tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Rusland als vrijwilliger te werken: ruim 176.000. Na een lange selectieprocedure zijn uiteindelijk zeventienduizend vrijwilligers geselecteerd voor het WK, tweeduizend meer dan tijdens het vorige WK, vier jaar geleden in Brazilië. Drie in Nederland woonachtige vrijwilligers vertellen over hun ervaringen in Rusland.

Jan Olszaniecki (24), student International Business in Maastricht, wilde tijdens het EK in 2012 al als vrijwilliger werken, maar miste de boot omdat hij op dat moment in Amerika studeerde. Hij gaf zich ook op voor het EK in Frankrijk, maar werd niet geselecteerd. Nu is het hem wel gelukt. “Ik was nog nooit in Rusland geweest en wilde er graag naar toe”, zegt Olszaniecki. De student werkt als vrijwilliger in Kaliningrad, één van de elf speelsteden en de meest westelijk gelegen stad van Rusland.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.