Schokkende cijfers worden er gepresenteerd op de European Development Days in Brussel. Daar spreken politieke kopstukken, beleidsmakers, hulporganisaties en activisten van over de hele wereld met elkaar over globale thema’s. Het thema van de editie in juni: Women and Sustainable Development. Lost in Europe woonde de conferentie bij om te zien waar de beleidsmakers op dit moment aan werken om Europa voor migrantkinderen veiliger te maken. "Er wordt over, maar niet mét ‘ze’ gepraat."

De conferentie, die jaarlijks wordt georganiseerd door de Europese Commissie, begint met een openingsceremonie met speeches van onder meer Jean-Claude Juncker, Frans Timmermans, de presidenten van Burkina Faso en Liberia en de koningin van België. In hun speeches benadrukken ze het belang van het streven naar gendergelijkheid op alle gebieden van de samenleving. Er staan bijna 120 sessies op het programma.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.