Lost in Europe onderzoekt de verdwijning van migrantenkinderen uit opvangcentra in verschillende Europese landen. Het achterhalen van precieze aantallen is minder makkelijk dan je zou verwachten. Daar heeft ieder Europees land haar eigen redenen voor.

In veel landen is de registratie van vermissingen niet accuraat. Niet alle vermissingen worden bijvoorbeeld door opvangcentra of voogden gemeld bij de verantwoordelijke instanties. Dit is bijvoorbeeld het geval in België. Bij verdwijning van een migrantenkind moeten opvangcentra dit melden bij de politie en bij de dienst Voogdij van het Ministerie van Justitie. Dit gebeurt niet in alle gevallen. Daardoor is de dienst Voogdij, die de data over vermiste migrantkinderen verzamelt, niet op de hoogte van alle vermissingen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.