Het is zaterdagochtend en de makers van het AT5 televisie-programma Bijlmer Style werken op locatie in Amsterdam-Zuidoost. Raoul Kluivert (bekend als Dret van het hiphop-duo Dret en Krulle) is een van de programmamakers. Dret en Krulle wonnen in 2009 de Grote Prijs van Nederland in de categorie Hiphop en maken naam in de Nederlandse hiphopscene. Toch heeft Dret het gevoel dat Dret en Krulle wel erkenning hebben gekregen maar nooit zijn doorgebroken.

Dit is voor hem ook niet de reden om muziek te maken. "Het feit dat mensen naar mij toe zijn gekomen en hebben verteld dat onze muziek hen door een moeilijke periode heeft geholpen is de reden dat ik muziek maak. Ooit is een jongen op straat huilend naar me toegekomen om te vertellen dat het nummer Verder hem ervan heeft weerhouden om zelfmoord te plegen. En besef, ik ben een blacka boy uit de Bijlmer en hij was een witte jongen uit Amersfoort.”

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.