In de Achterhoek bereiden ze zich voor op een krimpende bevolking in 2030. Niet meer alleen de overheid voert er beleid uit, wat vooral op rampspoed is gebasseerd. Maar juist ondernemers, organisaties en bewoners zien er de kansen van in. Met nieuwe samenwerkingen pakken zij het probleem aan.

Een oude man in een rolstoel kijkt trots om zich heen als hij met een grote schaar een lint doorknipt. Hij is de voorste in een lange stoet rolstoelen en wandelaars van Wandelen op Wielen. De driedaagse gaat vanmiddag van start op het dorpsplein van Beltrum. De basisschool aan de linkerkant van de weg is net uitgelopen. In het verzorgingstehuis aan de overkant is de warme lunch al netjes opgeruimd. Jong en oud kunnen allebei mee. Perfect voor een van de doelen van de driedaagse: verschillende leeftijdsklassen in Beltrum verbinden. Dat lijkt enigszins te lukken. Basisschoolkinderen, veertigplussers en senioren zijn allemaal goed vertegenwoordigd. Maar er is een leeftijdsgroep die ontbreekt: de tiener, twintigers en begin dertigers.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.