Rapper Mitchell Miztamizzo is de persoon aan wie producer CRZE het stokje voor Rap gesproken heeft doorgegeven. Miztamizzo is geboren en getogen in de Amsterdamse Bijlmer en woont sinds kort vlakbij het Amstelstation in de hoofdstad van Nederland.

Miztamizzo werd in 2011 bekend in de hiphopscene toen hij begon samen te werken met producerscollectief Raven Bros, maar de liefde voor hiphop zat er al vroeg in. Miztammizzo's vader draaide vaak rappers als Snoop Dogg en Mitchell begon zelf op zijn elfde met het echt schrijven van teksten.

De reden dat hij begon met schrijven is om dingen ‘van z'n chest te krijgen.' "Ik wilde nooit een superstar worden. Nog steeds niet trouwens. Daar ben ik niet voor gebouwd'', denkt Miztamizzo.

De muzikale inspiratie van Miztamizzo komt van artiesten als Lauryn Hill en Outkast. Hun excentrieke manier van rappen neemt hij zelf ook mee in zijn raps. Miztamizzo: ''Mensen zeggen dat ik vaag rap, maar ik ben zelf ook een fucking vage dude met alles. Ik ben gewoon een klein kind, maar ik kan wel rappen.'' Miztamizzo is nooit echt bezig geweest met hoe hij zijn muziek in de spotlight moet brengen en ziet dit ook als zijn zwakste punt. Hij is inmiddels met producer 'Jacob The Sleepyhead' en twee rappers een klein label gestart. Nu ze ook iemand hebben die hun marketing gaat regelen zijn ze klaar om een compleet product op de markt te brengen.

Bij het label focust Miztamizzo zich vooral op engineering, maar zijn passie blijft schrijven en rappen. Afgelopen november heeft hij met producer Jacob het project 'November' volbracht. Het bestaat uit zowel een EP als een hoorspel. Het is een plaat die het droevige November-gevoel weergeeft. 'November' geeft een inkijkje in de andere kant van de vrolijke Miztamizzo.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.