In de zoektocht naar vermiste vluchtelingenkinderen drinken de journalisten van Lost in Europe veel thee om beetje bij beetje patronen te ontwaren, om beetje bij beetje de gezichten achter de statistieken te ontdekken. Zij leggen verbindingen en bouwen vertrouwensbanden op, die helpen bij de zoektocht, maar die vooral helpen om het menselijke verhaal te vertellen. De graphic novel ‘I had tea with a refugee’ biedt daarom veel inspiratie voor het onderzoek van Lost in Europe.

Een goeie wereld begint bij kijken. Oog hebben voor elkaar en voor de pijn en vreugde die mensen dragen. In haar graphic novel ‘I had tea with a refugee’ is dat wat Tinzi Fonteyne doet. Op grote afbeeldingen in inkt en monoprint zien zijn veertien mensen te zien die wegvluchtten uit Syrië, Afghanistan, Iran, Soedan, Eritrea en Irak. De hoofdrolspelers in haar werk vond ze via sociale media, in het vluchtelingenkamp in Duinkerken en in opvangcentra in Brussel.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.