De asielprocedure in de EU blijkt een onduidelijk onderwerp te zijn. De Volkskrant publiceerde een artikel over zogenoemde asielkinderen, waarop direct een reactie kwam van de kinderrechtenorganisatie Defence for Children. Zij zijn het inhoudelijk niet met elkaar eens. Wie kan de lezer nu geloven?

In de Volkskrant verscheen het artikel “Meer asielkinderen verdwijnen uit de opvang om uitzetting te voorkomen”. Hoewel de kop doet vermoeden dat het over asielkinderen gaat, blijkt verder in het artikel dat eigenlijk asielgezinnen bedoeld worden. Het verschil hiertussen is erg belangrijk, gezien de wetgeving rondom alleenstaande minderjarige vreemdelingen afwijkt van kinderen die onderdeel zijn van een gezin dat asiel aanvraagt. Opvallend is dat er in het Volkskrant-artikel geen duidelijk verschil tussen wordt gemaakt.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.