Jojo Wavy heeft het stokje overgegeven aan Francis en Ezio van het rap- en producerduo Cobra. De twee hebben elkaar in 2002 ontmoet op de Haagse Hogeschool. Zonder dat ze elkaar kenden, verwisselden mensen hen vaak met elkaar. Hier waren ze zelf niet bepaald blij mee. Ze kwamen bij elkaar in de klas, en hoewel ze hun best deden geen vrienden te worden was het toch niet te vermijden. Francis woonde destijds in een grote loods, in een oud distributiecentrum van de Edah. Nadat Ezio langskwam en ze in Francis’ studio muziek begonnen te maken is hij nooit meer weggegaan.

Inmiddels zijn de twee meer broers dan vrienden. Sinds 2005 zijn ze serieus bezig met het maken van muziek. Ondanks dat ze weinig hebben uitgebracht, hebben ze veel materiaal. Francis vertelt: "Wij willen voor onze 'Thriller' of 'Bad' van Michael Jackson gaan, maar nu is het wel de tijd om gewoon muziek uit te gaan brengen." Terugkijkend denken ze dat ze te perfectionistisch zijn. Trapmuziek, een hiphopvorm die wordt gekenmerkt door synthesizers en drumcomputers, is nu populair, terwijl Cobra in 2008 al trap maakte. Het perfectionisme van de heren heeft ze vaak tegengehouden, maar ze willen er nu met gestrekt been ingaan.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.