Stukafest, het festival waar studentenkamers in verschillende steden dienen als theater. Hier kan je genieten van uiteenlopende optredens in de slaapkamer van een vreemde. In 2019 doen er 13 steden mee aan Stukafest, waaronder Amsterdam en Rotterdam.

De editie in Amsterdam besloeg  drie rondes van elk een half uur. Dat betekent drie keer een half uur geoorloofd rondkijken in andermans kamer. Host Martijn vertelt: “Mijn woonkamer heeft al ontzettend vaak meegedaan aan Stukafest, het is een soort traditie geworden. Onze woonkamer is lekker ruim, dus het is een goede setting voor een concert.” Die ruime woonkamer van zijn huis aan de Prinsengracht deelt hij met meer dan 30 andere studenten. “Iedere kamer in dit gebouw heeft een eigen keuken. Eigenlijk wonen we allemaal in een soort studio”, legt hij uit, “maar deze kamer is onze gemeenschappelijke ruimte (GR), waar we kunnen komen als we zin hebben om met anderen te eten of te chillen”. In de GR zijn de tafels en stoelen aan de kant geschoven om plaats te maken voor het Stukafest optreden van de band Tape Toy.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.