Er heerst een flinke drukte in het Sloterparkbad in Amsterdam. Met op de achtergrond het Slotermeer is het een komen en gaan van kinderen en volwassenen die zwemmen en sporten. Ook is het de trainingslocatie van Kenzo Simons (18). Het talent zwemt al bijna zijn hele leven. ''Vanaf mijn vierde. Ik houd gewoon heel erg van de sport.''

Zeer ambitieus is Kenzo, want hij ziet zichzelf al zwemmen op de Olympische Spelen. Op die van 2024 en 2028 en heel stiekem misschien ook wel die van dit jaar. Al wordt dat een stuk moeilijker voor de zwemmer. ''Niets is onmogelijk, maar dat wordt wel extra zwaar.'' Toch gaat het hem al aardig voor de wind. ''Gekeken naar prestaties, schiet ik er bovenuit vergeleken met de rest. Ik ben niet de enige, maar ik haal sommige tijden en limieten wel en anderen niet.'' Het is dus niet zo’n gekke gedachte dat Kenzo ooit één van Nederlands volgende helden wordt.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.