Een straatschoonmaker krijgt van zijn overste de opdracht om de ‘rommel’ op het Brusselse Muntplein op te ruimen. Die rommel is afval dat achterbleef na een betoging eerder die ochtend. De overste wijst ook naar de ‘gouden rommel’ die opeens overal vanuit het niets op de grond, op banken en op muurtjes lijkt te liggen: ‘weg ermee’.

De ‘gouden rommel’ waarnaar de man verwijst zijn kleertjes en kinderspullen. Kleertjes van vermiste vluchtelingenkinderen. Kleertjes gevonden in het bos van Bladel, een plaats op de Belgisch-Nederlandse grens waar veel migranten tijdens hun tocht door Europa halt houden. Andere kleertjes werden gedoneerd door verschillende vluchtelingenorganisaties. Nadien werden ze zorgvuldig met goud bespoten door het kunstzinnig sociaal-maatschappelijk collectief ‘Power of Art House’.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.