Ismael Einashe, die onder meer werkt voor de Britse krant The Guardian en voor Newsweek, is medesamensteller van het zojuist verschenen boek Lost in Media: Migrant Perspectives and the Public Sphere, waarin prominente schrijvers, kunstenaars en journalisten kritisch kijken naar de wijze waarop migranten doorgaans door Europese media neergezet worden. Einashe vertelt hoe het boek tot stand is gekomen en waarom het een belangrijke bijdrage is aan het maatschappelijke debat over migratie.

"Lost in Media komt voort ​​uit het project 'Displaced in Media' van de European Cultural Foundation, waarin jonge filmmakers met een migratie-achtergrond probeerden een andere blik te verschaffen op de gebruikelijke Europese mediaverhalen over migratie", zegt Einashe. "Dat project bood een unieke kans om met schrijvers, journalisten en kunstenaars, waarvan velen een migranten- of vluchtelingenachtergrond hebben, een ​​zinvolle bijdrage te leveren aan dit thema. Het boek bouwt voort op dat project en legt een verbinding met een bredere culturele beweging, die de rol van de media in de representatie van migranten in Europa bevraagt."

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.