Producer Deuces uit Zoetermeer, die 31 jaar geleden geboren werd als Róald Adelina, timmert al geruime tijd aan de muzikale weg. Toch is het nog niet zo lang geleden dat hij voor het eerst iets uitbracht. Hij staat bekend om zijn eigen stijl die niet in een hokje te stoppen valt.

Om zijn unieke stijl te verkrijgen maakt hij veel gebruik van drumcomputers en synthesizers. Dit zorgt ervoor dat zijn beats een onmiskenbare melodieuze vibe hebben. Zijn inspiratie haalt hij naar eigen zeggen uit verschillende bronnen. Als grootste inspiratiebron noemt hij de classic West Coast-sound van artiesten uit de jaren ‘90, de tijd dat hiphop voor het eerst zijn aandacht trok. Hij noemt hierbij namen als DJ Battlecat, DJ QuikDaz Dillinger en Dr. Dre. Maar ook de uiterst pure hiphop sound van East Coast-producers als Pete RockJ Dilla en DJ Premier zijn Deuces niet onopgemerkt gebleven. 

Deuces’ interesse voor hiphop uit de jaren ‘90 komt niet alléén door de sound, ook de onderwerpen spreken hem aan. Een voorbeeld daarvan is de positie van donkere mensen in de maatschappij. “Als rappers op mijn productie rappen vind ik het ook belangrijk dat ik affiniteit heb met hetgeen waar zij het over hebben, ik moet mij erin kunnen vinden.” Zijn doel is om een kritisch geluid te laten horen dat kracht uitstraalt en hoop geeft.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.