Deventer is van oorsprong een arbeidersstad met veel volksbuurten. De Rivierenwijk is zo’n buurt die altijd bekend heeft gestaan om zijn volkse karakter. Nu, twaalf jaar nadat de Rivierenwijk het predicaat ‘Vogelaarwijk’ heeft gekregen is daar niet heel veel meer van over. Betekent dit dat de herstructurering geslaagd is, of toch niet helemaal? Als je door de Rivierenwijk loopt, zie je grote contrasten: Aan de ene kant van de weg staan nieuwbouwvilla’s terwijl aan de overkant eengezinswoningen uit de jaren 30 staan.  Het opvallendste gebouw is het ‘kind-centrum de Rivierenwijk’: de basisschool van de buurt.

Bart Roumen, directeur van het kind-centrum, heeft eerst een aantal jaren als leerkracht op de school gewerkt. Een aantal jaren geleden waren er nog verschillende scholen in de Rivierenwijk. Dit zorgde voor afstand tussen de bewoners. De vele Turkse-Nederlanders   gingen naar de ene school en de van origine Nederlandse bewoners gingen naar de andere school. In 2013 zijn de scholen gefuseerd op 2 locaties en in 2015 zijn beide scholen op 1 locatie bij elkaar gekomen. Voorheen kozen veel ouders ervoor om hun kinderen op een school buiten de wijk te plaatsen door de slechte naam die de Rivierenwijk had. Sinds een aantal jaren trekken er veel jonge gezinnen naar de wijk, wat de populatie ten goede komt.Kind-centrum Rivierenwijk

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.