Heechterp-Schieringen is een volkswijk in Leeuwarden en in 2007 benoemd tot Vogelaarwijk. Sindsdien is er veel veranderd. De meeste bewoners lijken tevreden te zijn met hun leefomgeving. Toch is het imago nog steeds niet erg goed. Als je Heechterp-Schieringen googelt, zie je vooral negatieve berichtgeving waaruit lijkt dat er niet veel verbeterd is, of misschien zelfs verslechterd is sinds 2017. Er wordt geschreven dat ‘de vogelaarwijken terug zijn’ en dat er sprake is van overmatig drugsgebruik, vervuiling op straat en hoogoplopende ruzies. In hoeverre klopt deze berichtgeving, en wat zorgt ervoor dat Heechterp niet van zijn stempel af lijkt te komen?

In het wijkcentrum zitten Fridus van den Berg en Petra Talsma, ze doen er beide vrijwilligerswerk en zetten zich op verschillende manieren in voor de wijk. Petra is opgegroeid in Heechterp-Schieringen en woont er nu weer sinds achttien jaar. Voordat de term Vogelaarwijk bestond kreeg Petra vaak scheve blikken als ze vertelde waar ze vandaan kwam, terwijl ze zelf als kind het nooit heeft ervaren als een achterstandswijk.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.