Ella John (23) is een vrouwelijke rapper uit Wormerveer. Ze verhuisde hier op zesjarige leeftijd naartoe vanuit de Bijlmer. Ella heeft het goed in Wormerveer, maar de Bijlmer heeft altijd een speciale plek in haar hart en ze is er nog regelmatig. MC Lost heeft het Rap Gesproken stokje overgegeven aan Ella. Ze kennen elkaar van de competitie Kunstbende.

Muziek zit in Ella’s DNA, haar grote familie is super muzikaal. Ze heeft mogen proeven aan allerlei soorten stijlen, zoals ‘Island Music’, Hiphop/rap en reggae. Sinds de basisschool schreef Ella gedichten en verhalen, later kwam hier het schrijven van raps bij. Geïnspireerd door Nederlandse rapper Kempi en Amerikaanse artiesten als Missy Elliot en 50 cent. Destijds zonder enige ervaring met een microfoon en zonder kennis over het controleren van je stem op de juiste manier.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.