Afgelopen vrijdag ging het azc in Sneek op slot. Het werd toen bekend dat er 22 mensen in het azc besmet waren met het coronavirus. Alle bewoners werden verplicht tot quarantaine en door de loop van het weekend heen zijn er 400 personen, zowel bewoners als medewerkers, getest op het virus. Het besmette aantal bewoners kwam op 28.

In een persbericht van het COA laat locatiemanager Benny Schonewille van azc Sneek weten: “Naar aanleiding van deze uitslagen is in afstemming tussen GGD Fryslân, Veiligheidsregio Fryslân en het COA besloten om besmette personen, hun gezinsleden en degenen die tot hun wooneenheid behoren over te plaatsen. Op de locatie(s) waar zij heen gaan zullen zij verder in isolatie blijven tot duidelijk is dat er geen verdere besmetting kan plaatsvinden. Voor de overige bewoners van het azc wordt vanmiddag om zes uur de isolatie opgeheven.”

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.