Vanwege corona wordt er meer gegamed dan ooit. En esports, de topsport variant, groeit enorm. De Europese voetbalbond UEFA organiseerde in mei dit jaar nog een Europees Kampioenschap met topgamers als online evenement voor het uitgestelde EK. Ook de Eredivisie stapte met voetbalspel FIFA in de wereld van esports, maar een competitie starten rondom een commercieel product heeft nogal wat haken en ogen.

“Er is een parallelle wereld aan het ontstaan,” verklaart Marc Rondagh van de Eredivisie CV de ontwikkelingen. “Alle voetbaltoernooien en competities krijgen digitale tegenhangers.” In zijn rol als business development manager exploiteert hij voor de clubs de Eredivisie. Zo is in 2015 het idee voor de eDivisie ontstaan. Een digitale competitie rondom voetbalspel FIFA met esporters van alle eredivisieclubs. Via deze weg willen de Eredivisie en haar clubs jonge fans bereiken en nieuwe geldstromen creëren.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.