De gemeente Rotterdam heeft de ambitie om esportshoofdstad van Nederland te worden en koppelt daar allerlei maatschappelijke doelen aan. De gemeente kan niet aantonen hoe zij privacy schendingen voorkomt bij het realiseren van deze ambitie, waardoor een juridisch mijnenveld dreigt. Intussen krijgen kinderen van Rotterdamse basisscholen in wijken met sociaaleconomische problemen les over esports.

“Commando banaan! Commando paddenstoel! Commando bommetje!” Leerlingen van verschillende basisscholen uit Rotterdam-Zuid warmen zich enthousiast op voor het vak ‘Gamen in de Maatschappij’. Na school komen de kinderen uit groep 5 naar het klaslokaal van House of Esports in de wijk Feijenoord. De muren zijn er bekleed met kleurrijke gameafbeeldingen. De ruimte vol met spelcomputers straalt een vrolijke chaos uit. In achttien weken leren de kinderen hier hoe je een gamer in wedstrijdverband wordt – inclusief een gezonde levensstijl, respect voor het materiaal en aandacht voor ontspanning.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.