Het maatschappelijk middenveld moet een debat beginnen waarin het algehele Nederlands beleid  onder de loep wordt genomen, vindt Frank van der Linde. ”Het maatschappelijk middenveld houdt eerder een theekransje met de regering”, vindt hij. Er moeten volgens hem dringend hervormingen worden doorgevoerd in de sector, zodat Nederland zich wat minder hypocriet gaat gedragen.

De aandacht moet uitgaan naar ontwikkelingsland Nederland, aldus van der Linde, voormalig bestuurslid van Partos en al elf jaar werkzaam in de ontwikkelingssector. Als het op het Nederlands milieubeleid, wapenbeleid en belastingstelsel aankomt valt er namelijk nog een hoop te verbeteren. Het maatschappelijk middenveld bestaat uit particuliere organisaties die bepaalde groepen en belangen vertegenwoordigen en die hier vaak financiële steun van de overheid bij ontvangen. Winstoogmerk maakt hier geen deel van uit. 

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.