Maleisië is booming. Het land heeft een economisch sprintje getrokken en blijft maar doorgroeien. Als gevolg zijn veel mensen op een andere manier gaan leven. Eten was altijd al belangrijk in het land, maar doordat de nieuwe economie een versnelde levensstijl met zich meebrengt is er minder tijd om veel te bewegen of rustig te eten. Een dag achter de computer zitten is normaal, gefrituurd voedsel is eeuwen populair en de Maleiers worden dikker en dikker. Gelukkig komen er ook steeds meer instanties om af te vallen.

Één op de drie Maleiers is te dik, zo meldt de nationale survey van 2006. Tien jaar daarvoor was nog maar één op de vijf Maleiers te dik. Helaas zijn er geen recentere cijfers bekend, maar het straatbeeld van Kuala Lumpur zegt veel. Loop een willekeurige straat in en je ziet dat het overgrote deel van de bevolking een net iets te dikke buik over de broekriem heeft hangen. Wanneer je een paar minuten wacht komen er gegarandeerd één of twee obese mensen voorbij.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.