Op het dak van een klein hotel in het centrum van Moshi, Tanzania, werkt een kleine groep uitvinders. Onder leiding van de Columbiaan Ivan Esmeral komen zij samen om simpele dingen te maken en grote veranderingen te wensen. 

In elke hoek van het dakterras werkt iemand aan een tafel. Voortdurend lopen hotelgasten, medewerkers en willekeurige bezoekers in en uit. Er is een grote bedrijvigheid die volgens de aanwezigen gecreëerd is door de Columbiaan Ivan Esmeral (46). Imran uit Arusha zit aan een tafeltje met Engelse jongeren hun schoolproject voor Tanzaniaanse basisscholen te bespreken. “Jaren geleden was er niets op dit dak. Just rubbish!”, weet hij. Imran kent het Haria Hotel van zijn vroegere bezoeken aan Moshi. “Toen kwam Ivan Esmeral en hij zei: ‘Weet je wat? We moeten deze plek overnemen.’ Sindsdien komen er veel meer mensen en is het levendiger.”

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.