Naar aanleiding van de 21e bijeenkomst van het ministerie van onderwijs in Maleisië over het inperken en bestrijden van homoseksualiteit onder scholieren, kondigde de Maleisische Radiozender Business FM vorige maand aan live on air de discussie te openen. "BFM zal in een liveshow de rol van scholen in het vormen van seksuele identiteit en moraliteit van Maleisische schoolkinderen bediscussiëren", stond op hun website aangekondigd. 

De vice-minister van Onderwijs, Mohd Puad Zarkashi, gaf in de bijeenkomst voor docenten aan dat ze in het hedendaags onderwijs niet alleen de taak hebben de reguliere lesstof te behandelen, maar dat ze ook maatschappelijke vraagstukken mee moeten nemen in het curriculum. Het, volgens de vice-minister, wereldwijde probleem van de "verspreiding van LGBT-symptomen" is daar een van. LGBT staat voor Lesbian, Gay, Bi- and transsexual. Volgens hem is kennis over de symptomen dé manier om verdere verspreiding te voorkomen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.