Steeds meer jongeren in Nederland worden bahá’í. Zij geloven dat alle wereldreligies het woord van één God volgen. In Zoetermeer kocht de bahá’í gemeenschap grond voor de bouw van een eigen tempel. Daar zijn er nu in de hele wereld nog maar acht van. Een daarvan staat in Kampala, de hoofdstad van Oeganda.

De negenhoekige tempel pronkt op de top van een van de zeven bergen van de Oegandese hoofdstad. Behalve het gefluit van de vogeltjes en het geruis van de boombladeren hoor je er niets dan stilte. Zonnestralen vallen de gekoepelde ruimte binnen via gekleurde glas-in-loodramen. Door de negen openstaande deuren waait een zacht briesje. De negen entrees staan voor de eenheid van alle grote wereldreligies. Het moderne geloof volgt de geschriften van profeet Bahá’u’lláh uit de negentiende eeuw die de profeten van de andere wereldreligies allemaal erkent.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.