In Nederland is het niet in te denken is dat je door je docent geslagen wordt met een stok. Het is in de ogen van veel Nederlanders een ouderwetse en onethische manier van bestraffen. In Maleisië worden echter nog steeds stokslagen uitgedeeld. Maar hoe kijkt het Maleisische volk naar deze omstreden methode van straffen? 

Het gebruik van lijfstraffen is sinds 1854 verboden in Nederland. In Maleisië wordt dit toegepast op juridisch gebied, als straf. Het basis- en voortgezet onderwijs gebruikt de stokslagen als vorm van disciplineren. Sinds 2004 is er echter een kleine verandering gekomen: studenten mogen niet meer in het openbaar geslagen worden, schrijft de wet Education Regulations (School Discipline) voor. Alleen de schooldirecteur en geautoriseerde docenten mogen deze straf toepassen, op voorwaarde dat daarbij een collega als getuige optreedt.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.