Soedan is niet de meest populaire reisbestemming. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft zelfs een negatief reisadvies voor sommige delen van het land. Maar aan Asim Albanna, een superster uit het noorden van Soedan, gaan dingen als de crisis in Darfoer, welke sommigen zelfs genocide noemen, voorbij.

In de rubriek Onderweg schrijven Bart Crezee en Laura van der Reijden over hun ervaringen. Laura van der Reijden trekt van noord naar zuid van Caïro naar Kaapstad door Afrika. En Bart Crezee trekt liftend van west naar oost langs de oude zijderoute van Istanboel naar Beijing.

Compleet in 3-delig pak komt Asim Albanna om negen uur ‘s avonds voorgereden in zijn zwarte SUV, zijn eigen CD speelt zachtjes op de achtergrond. Mohamed Shams el-Din is sportreporter voor al-Jazeera en kijkt met glinsterende ogen naar Asim. Hij wist niet van tevoren dat hij met deze Asim op stap zou gaan. “Als ik dat had geweten had ik geen plannen gemaakt voor vanavond. Hij is een superster in Soedan!”

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.