Gondor ligt in het noorden van Ethiopië, achter dalen en voorbij rivieren. Het is de poort naar het betoverende noorden van het land, maar ook naar het Tanameer. Gevestigd aan het noordelijkste puntje van dit meer in Gorgora ligt Tim & Kim Village, een Nederlands gastenhuis en ontwikkelingsinitiatief.

In de rubriek Onderweg schrijven Bart Crezee en Laura van der Reijden over hun ervaringen. Laura van der Reijden trekt van noord naar zuid van Caïro naar Kaapstad door Afrika. En Bart Crezee trekt liftend van west naar oost langs de oude zijderoute van Istanboel naar Beijing.

In de ochtendschemering vertrekt de overvolle bus vanuit Gondor naar het Tanameer voor een tocht van drie uur. Achterin liggen kippen onder de banken geschoven en enkele vrouwen hebben hun baby’s omwikkeld met dikke dekens tegen de ochtendkoude. Telkens als de conducteur op de zijkant van de bus slaat is dit voor de chauffeur het teken dat hij moet stoppen. Passagiers stappen uit, de conducteur klimt op de bus, gooit er enkele zakken met levensmiddelen af en stapt weer in. De reis gaat zo gestaag door tot in Gorgora.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.