Ambon. Hét Molukse eiland dat bekend staat om de tweestrijd tussen christenen en moslims. Sinds de religieuze oorlog in 2002 eindigde is een nieuwe generatie opgestaan, die dit nooit meer wil meemaken. Er zijn de laatste jaren veel organisaties opgericht die op eigen wijze de religies bij elkaar willen brengen. Masyrakat Indonesia Cipta (MIC) doet dit bijvoorbeeld door middel van kunst.

Een donker atelier. Er ligt veel zand op de grond, er is weinig licht en er wordt gewerkt aan kunst. Kartonnen schilderijen, uitgeknepen verftubes en beeldhouwwerken. “Met vijf verschillende kunstenaars proberen wij christenen en moslims samen te brengen. Van jongs af aan krijg je mee dat de andere religie slecht is. Wij willen ze door middel van kunst laten zien dat dit niet klopt.”

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.