De Bulgaarse hoofdstad Sofia staat al meer dan een maand in het teken van protesten. De mensen willen dat de regering opstapt vanwege de corruptie. Eind juli probeerden de Bulgaarse demonstranten nog alles uit de kast te halen voordat de regering op vakantie ging. Nu is het rustiger in Sofia, maar de protesten gaan nog steeds door. Om zo de druk op de regering te blijven uitoefenen.

Eind juli kwam er een eind aan de protesten met de aanwezigheid van de Bulgaarse regering in Sofia. In augustus is namelijk ook de Bulgaarse regering op vakantie. Op het grote plein voor het parlement lagen mensen in bikini en op opblaasbedden te zonnen. Plastic zwembaden stonden pontificaal op het grote plein. Zo hoopten de mensen hun laatste protestdag nog de aandacht van de regering te kunnen trekken. De 22-jarige Tetzi verhuisde met fluit en vlag mee naar Varna. De populaire vakantieplek van sommige leden van de regering.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.