Wie aan rappen denkt, denkt misschien niet meteen aan de Molukse hoofdstad Ambon. Toch is de populaire muzieksoort er erg belangrijk. Daniël: “Jongeren als ik maken raps om vreedzaam te strijden voor onze rechten. Daarmee zetten we helaas wel onze eigen veiligheid op het spel.”

“De Indonesische 50-cent? Ik moet er niet aan denken!” Lacht de 26-jarige Daniël zachtjes in zichzelf. “Natuurlijk ben ik wel eens jaloers als ik die gevulde zalen zie waar hij voor staat. Maar ik moet er niet aan denken om weg te gaan van Ambon. Daar help ik bovendien de Molukken niet mee.” Daniël ziet er niet direct uit als een prototype rapper. Met zijn gebleekte jeans en afgetrapte All Stars zou hij in Nederland eerder in het rijtje ‘typische studenten’ passen. “Ach, ik ben gewoon wie ik ben. Ik ga me niet stoerder voordoen omdat ik rap. Als ik mijn buurvrouw tegenkom zwaai ik gewoon aardig naar haar. Ik ben toch geen gangster?”

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.