Op dit moment reguleert de overheid in Maleisië de inhoud van films aan de hand van filmcensuur. Alle films die in de massamedia verschijnen moeten worden beoordeeld voordat zij mogen worden vertoond aan het grote publiek. Er zijn echter filmmakers die hun boodschap ongecensureerd kunnen overbrengen aan het publiek. Documentairemakers zijn er daar één van. Terwijl films in bioscopen en op televisie moeten worden gecensureerd, kunnen documentaires ongecensureerd worden getoond op grote festivals.

Het zogeheten 'Film Censorship Board' bekijkt en beoordeelt de inhoud van films die in massamedia zullen verschijnen. Alle producties met een mogelijk schadelijke inhoud voor de Maleisische bevolking worden gedeeltelijk gecensureerd of zelfs volledig gebannen uit de massamedia. Wanneer een scène als te intiem of gewelddadig wordt beoordeeld, kan deze gecensureerd verschijnen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.