Voor reizigers van nu is het niet langer genoeg om de toeristische hotspots op te zoeken, naast een foto voor de Taj Mahal is er ook de behoefte om het ‘echte’ leven te ervaren. Slum tours, waarbij toeristen een krottenwijk bezoeken om het leven onder armoede te ervaren, zijn een nieuwe groeiende trend binnen de wereld van het toerisme. Toch roept deze vorm van toerisme ongemakkelijke vragen op.

In een van de met nauwe, met afval bezaaide stegen van de wijk Paharganj in New Delhi, India, is de eerste stop van de Salaam Baalak City tour te vinden: de recycle shop. De grond voor het winkeltje is bedolven met plastic flesjes en verschillende soorten verpakkingen, overdekt met dekzeil dat het afval op zijn plaats houdt. In dit armste gedeelte van de wijk is het een wirwar van activiteiten. In de smalle straatjes wemelt het van de straatverkopers, bedelaars en straatkinderen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.