Snooker of pool waren in India vroeger misschien elitaire sporten, maar worden nu omarmd door de bewoners van de Mazdoor Janta Colony, een sloppenwijk in New Delhi. De cafés springen daar uit de grond als paddenstoelen. Ze bieden de spelers geen biertje aan, maar een vlucht uit de altijd aanwezige drukte. Roshan (30) is de eigenaar van een van de cafés.

Het is nog vroeg en hoewel de zon verborgen is achter de permanente stofwolk, laat deze niet na, de stad buitensporig te verhitten. Roshan loopt op straat. Hij draagt een simpel gekreukt t-shirt en een spijkerbroek. Zijn haar is warrig en wordt niet bedekt door een kapje als bij de andere mannen, die allemaal moslim zijn. Zijn pas is rustig, net als de glimlach op zijn gezicht. Langs de weg, boven het riool, worden fruit, groenten en vlees verkocht. Daartussen loopt een constante stroom mensen beide kanten op. Roshan beweegt zich tussen hen voort. Gelukkig heeft hij geen haast. Passerende lichamen raken aan zijn linker- en rechterzijde. Een stukje sarong van een hem tegemoetkomende vrouw strijkt langs zijn arm.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.