Genoeg tijd om verhalen te vertellen is er wel. De treinrit van Dar es Salaam in Tanzania naar Kapiri Mposhi in Zambia duurt ongeveer twee dagen. Miller en zijn vriend Coby hebben geluk, want zij gaan maar tot het Selous Natuurreservaat, net voor de Tanzaniaanse grens. Om de spraakzaamheid te bevorderen is er drank in de restaurant-wagon en er wordt stiekem gerookt. Terwijl Miller zijn vierde flesje bier in één uur opent vertelt hij over zijn voorliefde (en soms doorschemerende haat) voor Zuid-Afrika.

In de rubriek Onderweg schrijven Bart Crezee en Laura van der Reijden over hun ervaringen. Laura van der Reijden trekt van noord naar zuid van Caïro naar Kaapstad door Afrika. En Bart Crezee trekt liftend van west naar oost langs de oude zijderoute van Istanboel naar Beijing.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.