Het lijkt economisch gezien allemaal steeds beter te gaan met Nederland. De koersen op de beurs blijven maar stijgen en eind november maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zelfs bekend dat Nederland uit de recessie is geklommen. Op de beurs is er echter nog niet bij iedereen sprake van een jubelstemming.

Volgens Jelmer, die niet bij achternaam genoemd wil worden, maar beleggingsadviseur is bij één van Nederlandse grootste banken, was er het afgelopen jaar sprake van een uitzonderlijk goed beursjaar. De AEX hikt tegen de vierhonderd punten aan en ook in andere landen is er veel voorspoed. “Er zijn duidelijk tekenen van herstel zichtbaar, niet alleen in Nederland, maar ook op de andere beurzen in de wereld”, aldus Jelmer. De 0,1 procent groei waar het CBS vorige week over sprak, is bijvoorbeeld zo’n teken van herstel. Het is dan wel een minimale stijging, maar ook over andere economische gebieden is Jelmer positief: “De export stijgt, de huizenmarkt zit in de lift, allemaal tekenen van een economisch herstel op korte termijn.”   

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.