Lachmeditatie. De naam zegt het al: een mix van meditatie én lachen. Misschien geen voor de hand liggende combinatie, maar volgens Dhiraj van Rossum is het geweldig. Elke ochtend om acht uur strijkt zij op een kleedje neer in het hart van het Vondelpark om daar haar dagelijkse portie lachen tot zich te nemen. Met haar website www.lachenisliefde.nl verspreidt ze het woord.

Dhiraj legt uit hoe lachmeditatie werkt. “Allereerst ga je liggen en maak je je bewust van het kind dat in je zit. Je ontspant je en haalt dieper adem vanuit je buik. Tegelijkertijd stel je jezelf open vanuit je hart en laat je een glimlach op je gezicht verschijnen. Ontwijk gedachtes als: 'dat lukt me niet'. Laat de controle los en laat je verrassen door je eigen gegrinnik. Wellicht krijg je de slappe lach.” Na het lachen volgt de stille fase. Deze is bedoeld om het lichaam weer tot rust te laten komen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.