De uitvoering van beleidsplannen voor groene energie blijken in Nederland niet altijd even goed te slagen. Zweden is koploper in groene energie. Nederland bungelt daarentegen volgens diverse milieuorganisaties ergens onderaan. Verscheidene subsidies, zoals voor zonne-energie, zijn steeds moeilijker te verkrijgen en geplande windmolenprojecten gaan niet door. Daarnaast heeft het huidige kabinet plannen voor de bouw van meer kerncentrales.

In het onlangs verschenen Energierapport van minister Verhagen valt te lezen hoe het kabinet de toekomst van schone energie in Nederland ziet. De overgang naar een CO2-arme economie in 2050 is het streven. Tegelijkertijd moet deze transitie goed zijn voor de Nederlandse economie. In de visie van het kabinet is het niet groen όf groei, maar groen én groei. Het kabinet streeft naar een evenwichtige mix van groene en grijze energie uit binnen- en buitenland, schrijft het rapport.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.