In Ghana zijn circa 700.000 boeren betrokken bij het produceren van cacao. Voor velen is dit de enige bron van inkomsten. Daarnaast telen de boeren maïs, bananen en cassave; voornamelijk om zelf op te eten. Solidaridad heeft in Ghana en andere West-Afrikaanse landen een programma voor duurzame cacaoproductie en -handel opgezet en begeleidt boeren en boerinnen bij de transitie van gangbare naar duurzame cacaoteelt.

Door het geven van trainingen en het beter organiseren van de boeren probeert Solidaridad de levensomstandigheden van de boeren te verbeteren. Overigens is Solidaridad in Ghana niet alleen actief in de cacaosector, maar doet vergelijkbaar werk in de ananas-, palmolie- en katoenteelt. En er is een programma dat zich richt op het verduurzamen van kleinschalige goudmijnbouw.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.