Jongeren vormen er de meerderheid, plastische chirurgie is er booming, evenals high fashion, werkeloosheid en migratie. Tegenstrijdigheden ontmoeten elkaar dagelijks in Iran. Niet alleen in de politieke arena, maar ook op straat. In het land van de jongeren is jong zijn geen gemakkelijke opgave.

In de zomer van 2009 vonden er voor het eerst sinds dertig jaar in Iran verkiezingen plaats waarin de bevolking openlijk haar mening kon laten horen. Met name in de Iraanse hoofdstad voerde het open debat de boventoon. De jonge inwoners van Iran gingen de straten op gekleed in de kleur van de oppositie en de islam. Groene sjaals en vlaggen bereikten niet alleen Teheran, maar ook de internationale media berichtten over de Groene Revolutie die oogde als het begin van de Iraanse toekomst.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.