Er reizen dertig gigantische portretten de wereld rond. Fotograaf Fabris Baxis, alias Fatch, stelt met zijn tentoonstelling WEST diversiteit van mensen aan de kaak. Hij maakt met zwart-witportretten een fototour langs allerlei plekken op de wereld om zo menselijke culturele overeenkomsten en verschillen te benadrukken. Waar ook ter wereld, de foto’s kunnen zomaar ineens opduiken. Deze maand was hij in Nederland.  

Zijn foto’s vallen niet op doordat er met veel glitter en glamour is gewerkt, Fatch heeft zijn beroemdheden juist geportretteerd in heel rustig zwart en wit. Door die rustige toon, met veel grijstinten, ligt er veel nuance in het beeld. De serie van dertig gezichten komt heel sterk over, mede doordat zowel beroemdheden als de ‘gewone man’ in dezelfde stijl zijn vastgelegd. Dat is meteen de boodschap van de reizende portretten; het maakt niet uit wie je bent of hoe je eruitziet wanneer je wordt vereeuwigd door Fatch.    

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.