Religie is prominent in het nieuws. Ontzuiling en seculier gedachtegoed ten spijt, in veel actuele politieke en juridische gebeurtenissen speelt religie een belangrijke rol. Dit resulteerde in zowel emotionele als beleidstechnische reacties: van wekelijkse krantenkoppen tot artikelen in het Verdrag van Lissabon, dat een jaar geleden geratificeerd is. De verschillende reacties maken het makkelijk om in de beeldvorming van nu het spoor bijster te raken. Het nieuws en het beleid over religieuze thema’s zijn immers een wereld van verschil.   

De actuele voorbeelden spreken voor zich: de toetreding van Turkije tot de Europese Unie, de pauselijke houding ten opzichte van abortus, euthanasie en condoomgebruik, terrorisme en radicale moslims, de PVV en haar standpunten over de islam en immigratie, lobbyactiviteiten van het Vaticaan richting de Europese instituties, antisemitisme, het ontkennen van de holocaust en kindermisbruik in de katholieke kerk.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.