Nederland is van plan om het WK voetbal in 2018 of 2020 naar ons land te halen. Dit zou de saamhorigheid in tijden van onzekerheid en maatschappelijke splitsing ten goede komen, maar ook financiële nadelen met zich meebrengen. In gemeenteraden, in de Tweede Kamer, maar ook op straat wordt betwijfeld of het binnenhalen van een WK het land wel ten goede komt.

Nederland heeft het afgelopen WK nog vers op het netvlies staan. Niet in de laatste plaats om de behaalde finaleplaats van Oranje, maar ook om het volksfeest dat het grootste toernooi ter wereld heeft veroorzaakt. Het nuchtere Nederland veranderde een maand lang in een gigantisch oranje buurtfeest. Huizen, pleinen, winkelstraten, supermarktacties, gesprekken op verjaardagen: alles stond in het teken van het Nederlands elftal. Ook de Nederlanders die Zuid-Afrika hebben bezocht, spreken van een geweldige ervaring.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.