In 2009 is er een nieuwe opleiding ontwikkeld om leraar te worden. Een educatieve minor moet academische bachelors in zes maanden opleiden tot leraren. Dit stokpaardje van voormalig staatssecretaris van onderwijs Van Bijsterveldt heeft voor veel ophef gezorgd. De vraag is of universitaire bachelors het geschikte vermogen zijn om meer academici in het onderwijs te krijgen.  

Om gehoor te geven aan de roep uit de onderwijssector meer academici voor de klas te zetten, heeft demissionair staatssecretaris Van Bijsterveldt een nieuwe klasse leraren gecreëerd. Een educatieve minor maakt het mogelijk dat academische bachelors door middel van een verkort traject voor de klas kunnen staan. In de laatste zes maanden van hun bachelor worden studenten opgeleid tot tweedegraads leraren. Zij zijn daarna bevoegd om les te geven aan onderbouw klassen van de havo en het vwo en aan de theoretische leerweg van het vmbo. 

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.