Steps, Tae Bo, Bodypump, om de zoveel tijd ontstaat er een nieuwe mode in de fitnesswereld. De nieuwste rage: Zumba. Zumba is de meest invloedrijke rage ooit: ruim zes miljoen mensen ter wereld in 75 verschillende landen doen eraan mee. Nederland – gevoelig voor fitnessrages – is ook massaal aan de Zumba.

Na de Verenigde Staten is Zumba het populairst in Nederland. Op 16 april 2010 werden de Nederlandse Zumba fanaten op hun wenken bediend: goeroe Beto Perez en zijn rechterhand Nathan Blake kwamen naar Nederland om hun kunstje te vertonen. Zumba betekent vrij vertaald ‘snel bewegen en plezier hebben’. Midden jaren negentig ontdekte de Colombiaanse fitnessinstructeur Alberto ‘Beto’ Perez bij toeval deze nieuwe rage. Beto, die op een normale werkdag zijn aerobicmuziek vergeten was, besloot te improviseren met zijn privébandjes waarop Latijns Amerikaanse muziek stond. In plaats van de les te verpesten, wist hij de groep nog enthousiaster te krijgen dan bij een reguliere les. Het plezier waarmee mensen de cumbia, salsa en merengue dansten, bleef niet onopgemerkt bij de instructeur. Een nieuwe work out was geboren.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.