In het zonovergoten Olympisch Stadion rent een enkeling alvast rustig een rondje, of doet een strekoefening. De overige deelnemers van Run For Water – korte, strakke broekjes, dure renschoenen, flesje water in de hand – staan ontspannen wat te kletsen en afwachtend om zich heen te kijken. Op 18 april zouden duizenden mensen gaan hardlopen om geld in te zamelen voor schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Een hoge opkomst bleef echter uit. Interesse voor het doel ook.

Mensen met dezelfde shirts aan vormen groepjes. Zij doen mee namens het bedrijf waar ze voor werken. Zo is Waternet bijvoorbeeld alom vertegenwoordigd. Een paar kraampjes op het veld verkopen T-shirts en fruitsapjes voor het goede doel; pakjes drinkwater worden gratis uitgedeeld en lijken veel meer in trek. Aan het weer kan het niet liggen: het is bijzonder zonnig en warm voor een zondagochtend in april. Toch hebben weinig mensen zich verzameld om de zes kilometer te rennen, die vrouwen en kinderen in de derde wereld dagelijks moeten afleggen om drinkwater te bemachtigen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.