Wie hem heeft, wil hem houden. Wie hem nog niet heeft, wil hem hebben. Call of Duty: Modern Warfare 2. De zesde editie van het spel Call of Duty levert honderden miljoenen op. Op 28 november 2009 stond de teller op 4,7 miljoen verkochte exemplaren. Dit staat gelijk aan een verdienste van ongeveer 365 miljoen euro's.  

Zowel nationaal als internationaal zorgt de Call of Duty-serie voor discussie. De vierde editie van Call of Duty (Modern Warfare 1) en de zesde editie (Modern Warfare 2) nemen hierin een centrale rol. Waar Call of Duty 1, 2, en 3 zich afspelen in Wereld Oorlog II, spelen 4 en 6 zich af in het heden. In discussies valt het woord ‘terrorisme’ regelmatig. Tijdens het spelen maakt de speler deel uit van een groep terroristen die het vuur openen op burgers. CDA-kamerlid Joop Atsma vroeg om een verbod op het spel. Maar na overleg met het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media (NICAM), kwam Atsma tot de conclusie dat een verbod wettelijk niet mogelijk was. Het kamerlid stelt op prijs dat de makers de spelers waarschuwen en spelers de mogelijkheid geven de meest geweldadige scène over te slaan. 

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.